Inspektion af kloak: 6 grunde til at få foretaget en tv-inspektion

Inspektion af kloak

Tom Ewers, autoriseret kloakmester, 18. december 2023

Inspektion af kloak: 6 grunde til at få foretaget en tv-inspektion

En tv-inspektion er en effektiv og hurtig måde, hvorpå du kan finde frem til, hvordan tilstanden er i din kloak. Den helt store fordel ved en tv-inspektion er, at den udføres med et lille kabelført kamera. Det betyder, at den autoriserede kloakmester slipper for at sætte gang i et større gravearbejde på din ejendom. 

Der kan være mange gode grunde til at få foretaget en tv-inspektion af kloakken. Vi giver dig seks af dem her.

1. Mistanke om rotter

Hvis du har den mindste mistanke om, at rotter har slået lejr i din kloak, er det en god idé at få foretaget en tv-inspektion. En inspektion af kloakken kan nemlig be- eller afkræfte, om du skal hente professionel hjælp til at bekæmpe rotterne. 

Det er vigtigt at være på vagt, når det kommer til rotter. Ikke nok med, at de ubudne gæster er ødelæggende for din kloak og dine værdifulde genstande, de er også sundhedsskadelige for dig og dine omgivelser. Derfor er tv-inspektionen din bedste ven, når du ønsker at få bugt med rotterne.

Du kan med fordel orientere dig i Miljøstyrelsens vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter her. 

2. Dårlig lugt fra kloakken

En ildelugtende kloak kan ligeledes være en god grund til, at du skal hente hjælp til at få foretaget en tv-inspektion. Lugten fra din kloak kan nemlig signalere, at der er et dybdegående problem under overfladen, som du skal have løst i en fart. Hvis du ikke handler hurtigt, kan du nemlig risikere, at det potentielle problem bliver værre og værre og til sidst… uoverskueligt.

Her kan du eventuelt læse mere om, hvordan du skal agere, hvis din kloak lugter.

3. Stoppet kloak

Hvis du er havnet i en situation, hvor din kloak er stoppet, kan en tv-inspektion også komme dig til undsætning. 

Det kan eksempelvis være, at dit toilet er stoppet, eller at afløbet på dit badeværelse konstant skaber en mindre oversvømmelse. Uanset det konkrete problem kan et stoppet afløb være et skrig om hjælp fra din kloak, der tålmodigt venter på, at du henter professionel hjælp. Problemet kan nemlig vise sig at være et dybdegående et af slagsen, der eksempelvis kræver, at du får foretaget en omfattende kloakrensning.

Hvilken behandling der er den rette for din kloak, hjælper tv-inspektionen dig med at finde frem til.  

4. Du skal købe hus eller ejendom

Det er ingen hemmelighed, at der er meget at holde styr på, når man skal købe et hus eller en ejendom. Ikke desto mindre er der mange, som midt i boligeuforien overser det, der ligger under overfladen: kloakken.

Det er enormt vigtigt at få undersøgt kloakken, inden du kaster dig ud i et køb af et hus eller en ejendom. Hvis du forsømmer kloakken, kan du i værste fald ende med en stor, uventet regning og flere ubehagelige overraskelser.

Som autoriserede kloakmestre ser vi nemlig ofte, at særligt ældre boliger gør brug af kloakrør og -ledninger, der kræver flere reparationer og mere vedligeholdelse end nyere udstyr. De ældre materialer kan ikke kun resultere i flere løbende skader, men også ubudne gæster i form af rotter, der måske har levet længe i din fremtidige kloak uden at blive opdaget. 

En tv-inspektion giver dig derfor en uvurderlig tryghed, når du skal skrive under på en købsaftale – for du kan aldrig vide, hvad der gemmer sig under overfladen.

5. Tilbagevendende problemer

Oplever du jævnligt, at dit toilet er stoppet, at din vask bliver oversvømmet, eller at en dårlig lugt breder sig fra din kloak? Så er årsagen muligvis, at du tyer til overfladiske løsninger frem for dybdegående løsninger. 

Du har sandsynligvis selv prøvet at fikse dit stoppede toilet i desperation og for at undgå at hente professionel hjælp. Men risikoen for, at toilettet bliver stoppet igen i nærmeste fremtid, er stor. Det er der en helt simpel grund til: Du har ikke fået dokumenteret, hvad der reelt forårsager, at dit toilet konstant stoppes til. 

Heldigvis kan en tv-inspektion være den helt rette kur mod tilbagevendende problemer. En inspektion af din kloak kan nemlig én gang for alle finde frem til, hvad der er årsagen til, at du støder på det samme problem gang på gang. Så slipper du for at være bekymret, hver gang du går i bad, bruger toilettet eller tager opvasken.

6. Løbende vedligeholdelse

Et konkret kloakproblem behøver ikke at være den primære årsag til at få foretaget en tv-inspektion. En inspektion af kloakken kan også blive foretaget, hvis du blot ønsker at vedligeholde din kloak og komme problemerne i forkøbet.

Som autoriserede kloakmestre anbefaler vi, at du jævnligt får foretaget en tv-inspektion, så du kan forebygge kloakproblemer frem for at bekæmpe dem. Tv-inspektionen er nemlig ofte en lille pris at betale i modsætning til, hvis du skal bekæmpe et større kloakproblem, der har fået lov til at udbrede sig henover en lang periode.

Få hjælp til en tv-inspektion

Er det gået op for dig, at du har brug for en tv-inspektion af din kloak – nu? Med over 25 års erfaring er vi hos Sydkystens Brolægning & Kloak eksperter i at udføre tv-inspektioner, og vi rykker altid ud hurtigt og akut. Vi står derfor klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til at forebygge eller bekæmpe dine kloakproblemer. Du kan kontakte os her.