Brolægning pris – hvad koster brolægning?

Brolægning pris

Tom Ewers, autoriseret kloakmester, 16. oktober 2023

Brolægning pris – hvad koster brolægning?

Et korrekt og veludført brolægningsarbejde puster nyt liv i dine udearealer – om end der er tale om en ny indkørsel eller en gennemtænkt gangsti, der skaber sammenhæng på ejendommen.

Nedenfor kan du få et bedre indblik i emnet ‘Brolægning pris’, og hvilke faktorer der påvirker den endelige prissætning på dit brolægningsprojekt. 

Vil du bare gerne have hjælp til brolægning med det samme? Så kan du kontakte os her og få professionel hjælp til at indfri dine drømme.

Brolægning pris pr. m2

En simpel måde, hvorpå man kan udregne prisen på brolægningsarbejde, er at dykke ned i prisen pr. kvadratmeter. Den varierer – naturligvis – meget. 

For professionelt brolægningsarbejde kan prisen ligge et sted mellem 150 og 1400 kroner pr. kvadratmeter – alt afhængigt af det konkrete firma, arbejdets kvalitet, omfanget af opgaven og ikke mindst materialerne. Hvis du eksempelvis ønsker store, unikke granitfliser frem for klassiske belægningssten, bliver dit brolægningsprojekt automatisk dyrere. 

Hvad har ellers indflydelse på prisen?

Der er, som nævnt, mange faktorer, der har indflydelse på, hvad dit brolægningsprojekt i sidste ende kommer til at koste. De områder, der er mest afgørende for prisen, er: 

  • type af sten eller fliser
  • størrelsen på stenene eller fliserne
  • størrelsen på belægningsarealet
  • eventuelle unikke ønsker til belægningen
  • firmaet, der benyttes
  • stedet, hvor fliserne eller stenene skal lægges
  • omfanget af den enkelte opgave

Det har tilmed en afgørende betydning, hvornår i processen brolæggeren skal inddrages i dit brolægningsprojekt. Har du eksempelvis en stabil bundopbygning klar til, at stenene eller fliserne kan lægges med det samme, vil projektprisen typisk være lavere. Det samme gælder, hvis du blot skal have afrettet dine fliser frem for at få dem lagt. 

Er der omvendt tale om et komplet brolægningsprojekt, hvor både bundopbygning, kloakarbejde forinden og belægning skal ordnes, skal du regne med, at der skal smides flere penge efter projektet. 

Hvilke sten eller fliser skal jeg vælge?

Valget af sten eller fliser er nok det vigtigste (og sværeste) valg for mange. Ikke blot på grund af udseendet, men også med henblik på prisen, da valget af materialer har stor indflydelse på den endelige prissætning. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvilken værdi man får for pengene, når det kommer til de enkelte materialer.

På et overordnet plan kan belægningsmaterialerne inddeles i to kategorier: sten og fliser. Inden for kategorierne er der naturligvis flere forskellige valgmuligheder, som du kan vælge imellem.

Sten

Sten er ofte et sikkert valg, når det kommer til belægningsarbejde. I modsætning til fliser har belægningssten et mindre overfladeareal og er samtidig tykkere. Det betyder, at belægningssten generelt er robuste, og de kan dermed holde til meget – både i forhold til vægt og slitage. Sten er derfor et populært valg til særligt indkørsler, hvor grunden skal kunne holde til den daglige vægt fra biler.

Inden for belægningssten kan du eksempelvis vælge herregårdssten, kløversten eller hollændersten. Herregårdssten er nok det mest klassiske valg med deres firkantede former og høje robusthed – men hvis du ønsker et mere unikt look til din indkørsel, terrasse eller lignende, kan du også overveje de trekantede kløversten eller de aflange hollændersten.

Fliser

Du har også mulighed for at spice dit brolægningsprojekt op ved at gå med en fliseløsning. Hvis du vælger fliseløsningen, er der dog flere ting, du skal have med i overvejelserne – især hvis fliserne skal lægges i din indkørsel. 

Fliser har, som nævnt, ofte et større overfladeareal end sten, hvorfor de enkeltvis vil blive udsat for mere vægt på én gang. Derudover har fliser ofte ikke den samme tykkelse og robusthed, som belægningssten har, og derfor skal du altid tænke dig godt om, inden du udvælger fliserne. Det burde dog ikke være det store problem, hvis dine fliser blot skal bruges til en gangsti eller en terrasse. 

De helt basale havefliser er ofte et sikkert valg, hvis du ønsker et flot og ensartet udtryk. Ønsker du derimod et mere unikt look til dine udearealer, kan du eksempelvis ty til granitfliserne. 

Uagtet materialevalget er det altid en god idé at få kyndig vejledning fra en erfaren brolægger. På den måde sikrer du, at du udvælger de helt rette sten eller fliser, der lever op til dit brolægningsprojekts overordnede formål.

Det skal du være opmærksom på, når du indhenter tilbud

Når du skal finde den rette brolægger til dit private projekt eller et større erhvervsprojekt, skal du fra start forsøge at være så specifik som muligt: Hvad omfatter brolægningsprojektet? Hvordan ønsker du, at slutresultatet skal se ud? Hvilke materialer skal der benyttes? Og mere til. 

Overordnet set er der fire trin i et brolægningsprojekt, der afgør, hvordan slutresultatet kommer til at se ud: 

  • Valg af område
  • Valg af materialer
  • Forarbejdet og bundopbygningen
  • Belægningsarbejdet

Valg af område og materialer samt forarbejdet er altså mindst lige så vigtige faktorer som selve belægningsarbejdet. Hvis du eksempelvis skal have lavet en indkørsel på et specifikt areal, skal du i processens begyndelse have in mente, at der skal være 20 centimeters “luft” på hver side af indkørslen. På den måde undgår du, at stenene eller fliserne skrider ud ved løbende belastning. 

Hvis du henter professionel hjælp til brolægning er god dialog og løbende involvering generelt nøglen til et slutresultat, der falder lige i din smag. En tæt dialog sikrer nemlig, at processen går i den rigtige retning, og at misforståelser udebliver.

Har du brug for hjælp til brolægning?

Hos Sydkystens Brolægning & Kloak har vi over 25 års erfaring med kloak- og brolægningsarbejde, og vi vil derfor meget gerne hjælpe dig med dit næste brolægningsprojekt.

What’s in it for you? Det hele. 

Vi står for vejledning i materialer, indkøb af materialer, klargøring og eventuel udgravning, selve belægningsarbejdet, oprydning og ikke mindst en løbende dialog. Det betyder, at du kan lægge alle bekymringerne på hylden og blot glæde dig til det færdige resultat. Kontakt os her, hvis du har brug for hjælp.